Workshops voor kinderen

Zorgenmonster maken

Sommige kinderen maken zich nogal eens zorgen, die heel vervelend in hun hoofd blijven spoken. Het is fijn om die zorgen letterlijk uit je hoofd te krijgen. De zorgenmonsters die we in deze workshop maken, kunnen daarbij helpen. Schrijf je zorgen op een briefje en stop ze in het monster. Dit kan voor kinderen helpen om hun hoofd leeg te maken!

 

Inbegrepen: drankje, hapje en materialen.

Zelf meenemen: een lege tissuedoos

Eerstvolgende workshop: 

....

Superzelfportret

Een krachtig middel om kinderen zich bewust te laten worden van hun kwaliteiten en positieve eigenschappen! We spelen eerst het kinderkwaliteitenspel om erachter te komen hoeveel mooie eigenschappen iedereen eigenlijk wel niet heeft. Met een foto van henzelf gaan de kinderen een kunstwerk maken waarbij hun kwaliteiten verbeeld worden, door te tekenen, schilderen en collage. Het eindresultaat is een prachtig zelfgemaakt kunstwerk dat thuis opgehangen kan worden zodat je kind elke dag wordt herinnerd aan zijn of haar mooie eigenschappen!}

 

Inbegrepen: drankje, hapje en materialen.

Zelf meenemen: een foto van jezelf

Eerstvolgende workshop:
....

Broekzakdoosje

Het "instant comfort broekzakdoosje" helpt bij onzekerheid, faalangst, zorgen en verdriet. Je maakt een positieve boodschap voor jezelf in een door jezelf versierd luciferdoosje dat je bij je kunt dragen. Op het moment dat het even nodig is kun je het pakken en er naar kijken!

 

Inbegrepen: drankje, hapje en materialen.

Zelf meenemen: een leeg luciferdoosje.

Eerstvolgende workshop:
....

mandalatekenen

Mandala tekenen is het tekenen in een cirkel. Er zijn geen wetten, regels of goede/foute dingen in de mandala, iedereen mag op zijn eigen manier de binnenruimte van de mandala inkleuren. Het kind kan op die manier uiting geven in wat er in hem of haar leeft, tegelijkertijd werkt mandalatekenen heeeeeeeeeel ontspannend! Je hoeft geen tekentalent te zijn om aan deze workshop mee te doen!

 


Inbegrepen: drankje, hapje en materialen.

Eerstvolgende workshop:

Tijd:15:30- 17:30 uur