chill de CITO in!

Gaat je kind straks in april ook de CITO-eindtoets maken?  De meeste kinderen vinden dat best spannend.   Sommige kinderen vinden het zó spannend, dat ze er buikpijn of hoofdpijn van krijgen. Of slecht slapen. Of bang zijn dat ze de toets heel slecht zullen maken door een blackout. En het maakt niet uit wat de juf, de meester of jij als ouder zegt, de spanning blijft. Herken je dit bij jouw kind? Dan is de CHILL- training iets voor hem of haar!

In deze korte en krachtige training, bestaande uit 3 bijeenkomsten, leert je kind hoe hij of zij ontspannen de CITO in kan gaan. Er worden géén CITO vragen geoefend, er wordt géén leerstof herhaald, niet nog snel even wat puntjes op de I gezet om een zo hoog mogelijke score te halen, integendeel! De nadruk bij CHILL ligt op (zelf-) vertrouwen en ontspanning.

De kinderen leren tijdens de CHILL- training in een kleine groep (max 8) hoe ze gevoelens van (faal-) angst en stress zelf kunnen reduceren.

Tijdens de CHILL training werken we aan:

-       Gedachtekracht; hoe kan ik mijn eigen negatieve gedachten omzetten in positieve, helpende gedachten?

-       Ontspannings- en ademhalingsoefeningen

-       Motivatie, concentratie en de juiste taakaanpak

-       Het maken van een “anker”, een voorwerp waar je kind een positief gevoel van krijgt, dat bemoedigt en dat kan worden meegenomen naar school

Wil jij als ouder ook meer informatie en tips hoe je je kind lekker ontspannen door de toetsperiode loodst? Kom dan naar de CHILL-ouderavond! 


Aanmelden kan hier.