In balans naar de brugklas

Deze brugklastraining helpt je kind om goed voorbereid naar het voortgezet onderwijs te gaan!

Er wordt aandacht besteed aan de volgende aspecten:

 

·      Leren Leren: hoe plan en organiseer je je werk, welke leerstrategieen zijn er en hoe pas je ze toe, wat is je persoonlijke leerstijl? Hoe kun je je goed concentreren en hoe blijf je gemotiveerd? Allemaal voorwaarden om tot effectief leren te komen.

·       weerbaarheid en sterk staan: met behulp van elementen uit Rots & Water ervaar je hoe je in je kracht kunt staan, hoe je " nee" kunt zeggen en hoe je voor jezelf kunt opkomen.

·       sociale vaardigheden: met behulp van elementen uit Rots & Water ervaar je hoe je op een prettige manier nieuwe contacten kunt leggen, samen kunt werken en opkomen voor een ander.

·       omgaan met (faal-) angst: met behulp van elementen uit de STERKerSTAAN- training leer je om te gaan met negatieve gedachten en ze te vervangen voor positieve.

De brugklastraining bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. De eerste 2 bijeenkomsten vinden plaats in de laatste weken voor de zomervakantie. In de laatste week van de zomervakantie komen we ook een keer bij elkaar en de laatste 2 bijeenkomsten zijn in de eerste weken van het nieuwe schooljaar.

 

Er kunnen maximaal 6 kinderen deelnemen.

Aanmelden kan hier.